25 Mart 2008 Salı

HERKES PADİŞAH OLMALI

Bazıları bu başlığı görünce " haydaaa, bu da nereden çıktı" diyebilir. Öyle ya saltanat kaldırılalı 85 yıl olmuş, güzel bir cumhuriyetimiz, iyi kötü bir demokrasimiz var. Nasıl padişah olunacak?
Evet dostlar, ben de zaten tek kişi padişah olsun demiyorum. Herkes bir padişah kadar söz ve karar sahibi olursa, teb'a olacak kimse kalmaz. O zaman hiç kimse keyfi uygulamalarla başkasının hakkını gasp edip özgürlüklerini elinden alamaz. Herkes yetki sahibi olduğu için, kimse kimseyi ezemez. Herkesin mal ve can güvenliği, hak ve hukuku, güven altına alınmış olur.
Herkesin Padişah olması demek, herkesin yönetime ortak olması demektir. Bir tek akılla değil, milyonlarca akılla düşünmek demektir. Bir insan dahi de olsa, ortak akıl ondan daha üstündür. Hani klasik bir söz vardır: "Akllı insan kendi aklını kullanandır, daha akıllı insan ise, başkalarının da akıllarından istifade edendir."
İşte, herkesin padişah olduğu, eşit söz ve karar sahibi olduğu sisteme, DEMOKRASİ diyoruz. Sadece gerçek demokrasilerde herkes padişahtır. Kimse teb'a değildir. O zaman hem toplumsal barış sağlanır, hem sınıf farkları ortadan kalkar. Hem de ortak akıl ürünü olan bilimsel ve teknik alanda büyük gelişmeler ortaya çıkar.
Bu düzene de karşı çıkıp itiraz edenler çıkacaktır. " sen ağa ben ağa, ineği kim sağa" diyenler olacaktır. "İşte o zaman, her ağa kendi ineğini sağa" demek gerekecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, herkesi padişah olmaya davet ediyorum. Saltanatınız daim olsun sultanların.

Hiç yorum yok: