28 Mart 2008 Cuma

EN KÂRLI TİCARET















İBADET

İnsanı Rabbine muhatap eder,

Mahbup ile muhabbettir ibadet.

İnsan kul olmanın zevkine erer,

Mutluluktur, saadettir ibadet.


İbadet insanı insan ediyor,

Hem de köleleri sultan ediyor,

İnsana cenneti ihsan ediyor,

En kârlı bir ticarettir ibadet.


Aczini anlayan dağlar ve taşlar,

“Sübhanallah” diye tesbihe başlar,

Sadece rükuda eğilir başlar,

En şahane hürriyettir ibadet.


Yer yarılsa, gökkubbe de çatlasa,

Küre-i arz bomba olup patlasa,

Hiç irkilmez bir kalp, imanı varsa,

Metanettir, cesarettir ibadet.


İbadetle dikenler hep gül olur,

Sarp kayalar, yalçın dağlar yol olur,

Hak’ka kul olmayan kula kul olur,

Bir şereftir, haysiyettir ibadet.














Tacirler ticaret yaparlar, bir şeyler alıp satarlar. Bu işleri yapmakta amaç, kâr elde etmek, iyi bir kazanç sağlamaktır. Akıllı tâcir, elindeki sermayeyi iyi değerlendirip en bol kazancı elde eden tâcirdir.
Her insan, bu dünya pazarında alış veriş yapan bir tacirdir.Dünyaya gelirken eline belli miktarda bir sermaye verilmiş, onunla dünya pazarına gönderilmiştir. Orada kazandıkları ile de ahiret yurdundaki rızkını temin etmiş olacaktır. Çünkü ahirette ayrıca bir pazar ve alış veriş olmayacaktır. Ömür sermayesi bu dünyada için verilmiş, bu dünyada iyi bir ticaret yaparak güzel kazanç elde edenlerin ömür sermayesi, ahirette ebedi ve sermedi bir ömre dönüşecektir.
Ömür sermayesini gaflet ve dalalet pazarlarında çar çur edip ahirete müflis bir tüccar olarak dönecekler, akılsızlıklarının cezasını çekecekler, çok uzun ve zorlu bir yolculukta yayan ve perişan olcaklardır.
Ticarette kazanmanın birinci esası, dürüst davranmaktır. İyi bir tacirin sözüne güvenilir.Aldığı malın bedelini zamanında ödeyen, işine hile katmayan, kimseyi aldatmayan tüccar, hem çevresinde sevilir sayılır, hem de bol kazanç elde eder. Biz de ömür sermayesi ile dünya pazarına inerken, bize bu sermayeyi veren ZAT'A bir söz vermiştik. "BEN SİZİN RABBİNİZ DEĞİL MİYİM" Dediği zaman, " EVET YARABBİ, SEN BİZİM RABBİMİZSİN, BİZ DE SENİN ÂCİZ KULLARINIZ" demiştik. Kul olmak, kuru kuruya olmaz. Kul, ibadet ederek kul olduğunu ispatlar. Yoksa, kendisine verilen sermayeyi kötü bir mirasyedi gibi haram yollarda tüketir, ibadet gibi bir insanlık borcunu ödemezse, hem hain damgasını yer, hem her işinde zarar eder, sonra da en büyük cezayı hak eder.
İbadet, en kazançlı bir ticarettir. İnsan ibader ederken ömür sermayesinin bir kaç dakikasını verir ama, karşılığında milyonlarca dakikalık bir ömür kazanır. Ebedi saadetin ebedi huzuru da içinde kalan kalp ve gönüller, ebedi hazinelerle dolarş taşar.
Herkse dünya pazarında hayırlı alış verişler diliyorum, ebedi saadet ve selamat sermayesi ile ahiret yurduna dönmenizi diliyorum.

Hiç yorum yok: