22 Şubat 2008 Cuma

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN














BUGÜN BAYRAM

Muhterem dostların, "bu bayram da nereden çıktı" demeyin. Allah Resulü, öyle diyor. O diyorsa, mutlaka doğrudur. Öyleyse bugün bayramdır.

"Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. (cuma suresi,9)
"Cuma, dünyada ve ahirette mü'minlerin bayramıdır" ( Hadis-i Şerif)







Cenab-ı Hak "bu sizin için daha hayırlıdır" buyuruyorsa, Allah'ın Resulü; "cuma mü'minlerin bayramıdır" diyorsa, bundan büyük müjde mi olur? Elbette bugün sevinmek, coşmak ve sevinçle huzura koşmak gerekir. Ne mutlu bize ki, Rabbim müsümanlara her hafta bir bayram hediye etmiştir. Hatta bu bayramın feyzini ve bereketini bir bafta boyunca muhafaza edenler için hergün bir cuma sevinci, dolayısiyle hergün bir bayram yaşamak mümkündür.
Gerçi "deliye gergün bayram" diye bir söz vardır ama, Allah ve Peygamber aşkı ile her gün bayram yapacak kadar coşmak, "Hak'kın delisi" olmak herkese nasip olmayacak kadar yüksek bir duygudur.
Keşke hergünümüz bir bayram sevinci, coşkusu, rahmeti ve bereketi ile geçse de, bize de deli deseler. Böyle deliliği, canımıza minnet biliriz.
Bu duygularla cumanızı tebrik ediyor, her gününüzün bayram olmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: